top of page

Díjazták a legjobb HR-megoldásokat

Az Erste Bank, valamint a Get Work Trend Kft. – DokiLab Kft. páros nyerte el a Microsoft Magyarország által harmadszor meghirdetett Futureproof Organizations kategória fődíját az ország legjobb HR-megoldásait felvonultató HR Best versenyen. Az Erste Banknál a HR-folyamatok, a Get Work Trend – DokiLab esetében a munkavállalói egészségügy digitalizálásának innovatív megoldásait díjazták.

Az ország egyik legrangosabb HR versenyére beérkezett pályázatok szinte mindegyikéről elmondható, hogy nagyban támaszkodnak a digitális technológiára, de a jövő kihívásaira választ kereső innováció leginkább a Futureproof Organizations kategória pályázatait jellemezte. A földrajzi távolságokat legyűrő, a munkatársak mindennapjaiba, a vezetők szoros időbeosztásába is könnyen beilleszthető – egyre gyakrabban mesterséges intelligenciát, illetve adatalapú megközelítést is alkalmazó – digitális megoldások egyre elterjedtebbek a munkahelyeken, miközben újabb és újabb ötletekre sarkalják a HR-eseket.

A Microsoft Magyarország által harmadszor meghirdetett díj célja, hogy a technológia és az ember kooperációját ötvöző jó gyakorlatokat megmutassák a szakmai nyilvánosságnak. A Futureproof Organizations címet azok a vállalatok nyerhetik el, amelyek a digitális transzformációban élen járva biztosítják „jövőállóságukat”. Ez megvalósulhat az IT/Technológia, a szervezeti és működési keretek, az üzleti modellek, az adatalapú döntéshozatal, a szükséges készségek fejlesztése és az agilis szervezeti kultúra kialakításának szintjén egyaránt. A pályázók a storytelling eszközeivel is bemutathatják a díjra nevezett projekteket, de elvárás, hogy mérhető eredményeket is fel tudjanak mutatni a bevezetett újításokkal kapcsolatban. A legfontosabb értékelési szempontok közé tartozik a digitális eszközök használata, a fenntarthatóság, az innováció, a szinergiák kiaknázása, a munkavállalók bevonása és az adatvezéreltség.

A Futureproof Organizations kategóriába érkezett pályázatok között az Erste Bank és Get Work Trend-DokiLab kollaboráció arany, a CHEQ & Orbico együttműködés pedig bronz minősítést kapott.

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Get Work Trend Kft. és a vele együtt induló DokiLab Kft., olyan applikációt fejlesztett (DokiApp), amellyel a munkatársak anélkül is tudnak az orvosaikkal konzultani, hogy el kellene menniük a rendelőbe. Korábban sokan szabadnapot vettek ki azért, hogy fel tudják keresni az orvosukat, ám amióta van „Doki”, erre jóval ritkábban van szükség. Ráadásul szinte azonnal választ kapnak az egészségükkel kapcsolatos kérdésekre. A DokiApp bevezetése óta az orvosi konzultációk miatti szabadságigénylések száma 80%-kal csökkent a társaságnál.

Az Erste Bank robotot vetett be a HR folyamatok áramvonalasítására, a papíralapú ügyintézés felszámolása érdekében. Amióta digitális adminisztrációra és elektronikus aláírás használatára álltak át, több ezer fa súlyának megfelelő papírt tudtak kiváltani, illetve egy év alatt annyi vizet spóroltak meg, ami egy négytagú család háromhavi vízfogyasztásának felel meg.


Egy másik döntős, Artúr, a „fáradhatatlan” Teams asszisztens egy olyan, a CHEQ vegyiárú nagykereskedés munkatársai körében különösen népszerűvé vált avatar és chatbot, „aki” többek között a HR adminisztrációt (például a bérszámfejtést), a munkatárs-ajánlási programot, az onboarding folyamatot, a vállalati nyereményjátékok lebonyolítását és a belső kommunikációt tette hatékonyabbá, egyúttal a munkatársak számára sokkal szórakoztatóbbá, élményszerűbbé. Az eszköz segített hatékonyabban kihasználni a Microsoft 365-ben, a Share Pointban és a Teamsben rejlő lehetőségeket is.


„A digitalizáció ma már az élet minden területére betört, így a HR folyamatoknak is a részévé vált: ez már nem a jövő, hanem nagyon is a jelen. Az idei Futureproof Organizations pályázatok azt igazolják, hogy a digitális átalakulás új értékeket teremt a munkahelyeken, szinte forradalmasítja a képzést, a belső kommunikációt és a HR-programok kivitelezését. Jó látni, hogy a szakemberek nemcsak a hatékonyságnövelés eszközeként tekintenek a digitális megoldásokra, hanem olyan lehetőségként is, amellyel a működést fenntarthatóbbá tehetik, és növelhetik a dolgozói elégedettséget.” – mondta Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója.

A HR Best verseny elsődleges célja, hogy lehetőséget nyújtson a legjobb HR-gyakorlatok megismertetésére és elismerésére, ezzel pedig arra, hogy a szakemberek egymás ötleteiből és tapasztalataiból tanulva tegyék jobbá a saját rutinjaikat és folyamataikat. A versenyt minden évben meghirdetik, a HR Best díjaira idén is lehet újra nevezni.


190 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page