top of page

KÖLTSÉGEK, KIHÍVÁSOK, KÖVETKEZMÉNYEK – ŐSZINTÉN A VENDÉGMUNKÁSOKRÓL

Az MVÜK rendezvényén a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása kapcsán felmerülő kérdésekről, jó- és rossz gyakorlatokról beszélt Jáhny Ákos, a Get Work Trend ügyvezető igazgatója. Szó esett a magyar munkaerőpiac helyzetéről és a magyar munkaerőtartalékban rejlő lehetőségekről is.


-Mi volt az apropó?

-Sok éve MVÜK tagok vagyunk és mint máshol, itt is próbálok hiteles képet adni a munkaerőpiacról.

Valamikor a nyár végén Iglódi Csaba megkérdezte tőlem, hogy látom a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, pontosabban kiket érinthet ez a probléma. A válaszom az volt, hogy szerintem mindenkit, akinek egynél több alkalmazottja van, tehát az MVÜK tagságának szinte minden résztvevőjét. Így született ez a beszélgetés. Kendőzetlenül, őszintén, hogy mindenki azt vigye magával haza amire szüksége van. Például hány főtől érdemes külföldi munkaerőt alkalmazni, kinek érdemes, mire kell figyelni, milyen a törvényi környezet, stb.


-Mennyire lehet egy ilyen rendezvényen őszintén beszélni?

-Érdekes, hogy a közel 100 résztvevő közül arra a kérdésre, hogy hány cégben dolgozik külföldi munkavállaló, egy cég képviselője tette fel a kezét. Ilyen szempontból egy nagyon szűk, illetve zero penetráció volt érzékelhető ezen a közösségen. Ez egy picit kellemetlen volt, amikor azt mondtam, hogy ez a probléma szinte mindenkit érint (nevet).


-Milyen reakciók voltak, és milyen kérdéseket tettek fel?

-Egy nagyon célzott kérdés arra irányult, hogy milyen igényeknél, létszámnál érdemes ebbe az egészbe belevágni, hogy hol van az a belépési küszöb, amit ajánlott elérni ahhoz, hogy ez megérje. Mennyire lesz hosszútávú és ez milyen relációban van a felmerülő költségekkel. Mi az oka annak, hogy itthon nincs megfelelő számú munkaerő. A szakképzés kérdését is kénytelenek voltunk röviden érinteni.

Amiről kevésbé esett szó, hogy azért azt nem szabad elfelejtenünk, hogy Nyugat-Európa pont a közép-európai országokból elégíti ki a munkaerőigényét, miközben ugyanolyan munkaerő problémákkal küzd – akár a korfát tekintve, a népességfogyást, stb. Az alacsonyabb bérszínvonalú országból tudják odaszipkázni az embereket. A románoknál, magyaroknál, Szlovákiában is egyre több vendégmunkás van, mert pótoljuk az embereket. Most újra érkezik a nyugat és újra megpróbálja ezeket az általunk előkészített embereket tovább szívni.


-Mit profitáltok az MVÜK tagságból?

-Erről volt egy felmérés, nem is olyan régen, hogy ki mit tart a legfőbb értéknek. Nekem az inspiráció. Cégvezetőkkel beszélgetek a problémájukról, kihívásaikról, üzleti lehetőségeikről. Ezek teljesen új gondolati magasságokat tudnak megnyitni, amire vagy tudunk kapcsolódni, vagy nem. Ami biztos, hogy nagyon sok stratégiai partnerség alakult ki az ilyen beszélgetéseknek köszönhetően.


69 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page