top of page
PHL_orthographic.png

Picture: from Wikimedia Commons, the free media repository

hatter.png

Fülöp-szigetek

A filippínók a világ egyik legnagyobb angolul beszélő népe. Az oktatás a filippínó kultúra fontos része, különösen azok számára, akik más országokba terveznek letelepedni. Sokan beszélnek spanyolul és franciául is. Családközpontú, vendégszerető nép.

Főváros

Manila

13 millió fő


Ország lakossága

101 millió

Munkanélküliségi  ráta

6.9%

Népsűrűség

330 fő/ km2

Elhelyezkedése, területe, éghajlata

Délkelet-Ázsia; 300.000 km2

Éghajlata nedves trópusi

Átlag nettó kereset

97.000 Ft

Időeltolódás

+8 óra


Beszélt nyelvek

filippínó (tagalog) és az angol

Vallás

többségében keresztény, jelen van az iszlám is

Munka kultúra

A filippínók szorgalmasak és könnyen alkalmazkodnak bármilyen környezethez. Heti néhány napon megszokott a munkahelyeken a túlóra. Nyilvánvaló, hogy a filippínó dolgozók egyedülálló helyet foglalnak el a nemzetközi piacon, mint kiemelkedően teljesítő, rendkívül keresett alkalmazottak. Erős erkölcsi kódexük, valamint a családi értékek és az etikus munkahelyi gyakorlatok megerősítik helyüket a megbízható és szorgalmas munkavállalók körében. Ahogy egyre több filippínó munkavállaló dolgozik külföldön, hírnevük tovább terjed, mivel a világ többi része felkarolja azt a minőséget, amelyet a filippínó alkalmazottak hoznak a munkahelyi környezetbe.

Ideális jelölt

Betanított munka, könnyű-közepesen nehéz fizikai munka (üzemben-gyárban betanított munka, szalag munka) / konyhai kisegítő munka, takarítói munka, minden egyéb vendéglátói fizikai/segéd munka // hegesztők, varrók (férfi és nők), festő, burkoló, villanyszerelő.

bottom of page