top of page
1284px-Europe-Ukraine_(disputed_territory2.png

Picture: from Wikimedia Commons, the free media repository

hatter.png

Ukrajna

Ukrajna hivatalos nyelve az ukrán. Mellette regionálisan elterjedten használt nyelv az orosz. A használt írásrendszer a cirill ábécé ukrán változata. Az orosz nyelv használata a déli és délkeleti részeken elterjedt, ahol a lakosság jelentős része orosz ajkú. Az országban magyarok, fehéroroszok, románok (moldávok), lengyelek és tatárok is élnek.

Az ukránok rendkívül érzelmes és túláradó nép.  Nagyon barátságosak és vendégszeretőek. Szeretik a nyüzsgést és a népes társas összejöveteleket, mindig segítenek egymásnak.

Főváros

Kijev

3 millió fő


Ország lakossága

42,5 millió

Munkanélküliségi  ráta

10.5%

Népsűrűség

74 fő/ km2

Elhelyezkedése, területe, éghajlata

Kelet-Európa; 603.700 km2

Mérsékelt-szárazföldi

Átlag nettó kereset

154.000 Ft

Időeltolódás

+1 óra


Beszélt nyelvek

ukrán, orosz, belarusz, lengyel, magyar, szlovák, angol, német

Vallás

katolikus (többség ukrán ortodox)

Munka kultúra

Az ukrajnai munkavállalók fontosabb jellemzői, hogy döntő többségük férfi, középkorú. Alapvetően elégedettek a fizetésükkel, a kedvezőbb kereseti lehetőség a legfőbb vonzerő számukra. Szerény igényeket támasztanak a munkával, illetve a munkaadójukkal szemben. Többségük nem kíván letelepedni Magyarországon. Ukrajnából döntően magyar ajkú munkavállalók érkeznek. Kultúrájukban 5 perc késés teljesen megengedett és elfogadott. Ukrajnában a találkozókat gyakran átütemezik és törlik, gyakran az utolsó pillanatban.

forrás

Ideális jelölt

Betanított munka, könnyű-közepesen nehéz fizikai munka (üzemben-gyárban betanított munka, szalag munka) / építőipari segédmunkások, szakmunkások.

bottom of page