top of page
880px-Location_Vietnam_ASEAN2.png

Picture: from Wikimedia Commons, the free media repository

hatter.png

Vietnám

A vietnami kultúra az egyik legrégebbi Délkelet-Ázsiában, erősen befolyásolja azonban a kínai kultúra. Az évek során bekövetkezett változások ellenére a vietnámi normarendszer egyes elemei, például az ősök tisztelete, a családi értékek tisztelete, a tanuláshoz való odaadás stb., változatlanok maradtak.
Vietnám hagyományos kulturális értékei: hazafiság, önállóság, szolidaritás, kedvesség, tolerancia, ragaszkodás, tanulékonyság, kemény munka, optimizmus.

Főváros

Hanoi

8 millió fő


Ország lakossága

94.6 millió

Munkanélküliségi  ráta

2.62%

Népsűrűség

305 fő/ km2

Elhelyezkedése, területe, éghajlata

Délkelet-Ázsia; 331.600 km2

Éghajlata monszun

Átlag nettó kereset

145.000 Ft

Időeltolódás

+5 óra


Beszélt nyelvek

vietnámi, taj, kínai, francia, angol

Vallás

buddhista és katolikus hívők

Munka kultúra

A szenioritás és a tisztelet kimutatása kiemelten fontos Vietnámban, a konfucianizmus erősen hierarchikus felépítésének köszönhetően. Gyakori, hogy a vietnámiak többsége úgy érzi, hogy kötelessége tiszteletben tartani a nála idősebb embereket.

A vietnámi alkalmazottak meglehetősen pontosak, különösen az üzleti megbeszéléseken. Általánosságban azonban teljesen elfogadott körülbelül 5 perces késés.

A vietnámi munkavállalóknak általában fontos, hogy személyes bizalom alakuljon ki, ezzel fokozzák csapatmunkájuk hatékonyságát és együttműködésük sikerességét. Ez az oka annak, hogy a vietnámi vállalatoknak általában költségvetésük van arra, hogy a csapattagok néhány havonta vagy akár havonta étkezzenek vagy sportolhassanak.

Ideális jelölt

Betanított munka, könnyű-közepesen nehéz fizikai munka (üzemben-gyárban betanított munka, szalag munka) / konyhai kisegítő munka, takarítói munka, minden egyéb vendéglátói fizikai/segéd munka // hegesztők, varrók (férfi és nők), festő, burkoló, villanyszerelő.

bottom of page