top of page
Munkaerő-kölcsönzés és közvetítés közötti különbségek, információk

Munkaerő-kölcsönzés és közvetítés közötti különbségek, információk

Ha eddig nem tudtad, mi a különbség a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő-közvetítés között, itt hasznos információkat találsz erről!

 

Munkaerő kölcsönzés:

Munkaerő kölcsönzésről fontos tudni, hogy jelenleg a munkaerő gazdálkodás egyik leghatékonyabb formája. Első sorban egy vállalat megbíz egy olyan HR szolgáltató céget, akik már munkaerőkölcsönzésben jártassak és minőségi szolgáltatást tudnak számára nyújtani. Ilyen esetben a munkaerőtoborzást és minden a személyi állománnyal kapcsolatos adminisztratív és pénzügyi feladatot is a HR szolgáltató cég végzi el. A munkáltatói kötelezettséget a HR szolgálatat cég látja el, a vállalat csak a munkát adja a munkavállalónak. Vállalati oldalról és munkavállalói szemszögből is számos kedvező tulajdonsággal bír ez a foglalkoztatási forma.

 

Előnyök:

  • A munkavállalókon kívül a kölcsönvevőnek is jó üzlet a munkaerő – kölcsönzés, mert olyan rugalmas és versenyképes foglalkoztatási megoldásokat tud igénybe venni, amelyekre önmaguktól nem lennének képesek.

  • A munkaerő – kölcsönző cégek abban érdekeltek, hogy az ügyfeleiket elégedetté tegyék, és a kölcsönzött munkavállalókat a lehető legtöbb ideig alkalmazzák. Ezért fontos, maximális szakmaisággal és kellő alapossággal válassza ki a megfelelő jelölteket.

  • A vállalatok sok esetben nem rendelkeznek azokkal a kapacitásokkal, rendszerekkel, munkaerő-piaci ismerettel ami a megfelelő munkavállalók megtalálásához szükséges. Ezért vagy egyáltalán nem vagy nagyon drágán képesek eredményt elérni.

  • A munkaerő – kölcsönzés formája teljes mértékben leveszi a vállalat válláról a toborzás- kiválasztási folyamatokat, bérszámfejtés teendőit és egyéb adminisztrációs terheket.

 

Munkaerő közvetítés:

A munkavállalói munkaviszony közvetlenül a munkáltató és a munkavállaló között jön létre és nem függ a HR szolgáltatást/ munkaerő-közvetítést foglalkozó cégtől. A Hr szolgáltatást végző cég, csak a toborzás és, kiválasztási feladatokért felelős. A cél, hogy a megfelelő jelöltet találja meg a Partnere számára. Így tehát a felvételt nyert jelölt munkáltatója közvetlenül a Hr szolgáltatást nyújtó cég partnere/ vállalata lesz.

 

Előnyök:

  • A teljes toborzási és kiválasztási folyamat pénzügyi és adminisztratív terheit vállaljuk

  • Az aktív jelöltekkel mi tartjuk a kapcsolatot

  • Képesek vagyunk speciális szaktudással rendelkező jelölteket felkutatni, melyen akár külön erre szakosodott tanácsadói csapatunk végez

  • A munkaerő piaci trendeket folyamatosan figyeljük, monitorozzuk melyről a megbízónkat időben informáljuk

  • Közvetítő cégként érdekeltek vagyunk a tökéletes jelölt megtalálásában és megbízónkhoz való továbbításában, azonban mindezek mellett még garanciát is vállalunk a jelöltjeinkre.

hopp
bottom of page